Үйлдвэрлэл

“Чанартай үйлдвэрлэл, найдвартай нийлүүлэлт”

“Талын таван өндөр трейд” ХХК-ийн мах эхлэн боловсруулах үйлдвэр нь сүүлийн жилүүдэд  ажлын байр, агуулах, хөлдөөгч, хөргүүрийн тоног төхөөрөмжийн бүрэн шинэчлэлтийг тогтмол хийсээр ирсэн бөгөөд үүний үр дүнд үйлдвэрлэлийн хүчин чадал эрс нэмэгдэж, бэлтгэсэн махаа чанарын алдагдалгүй, урт хугацаанд хадгалах боломж бүрдэж, нийлүүлэлтийн уян хатан байдал нэмэгдсэн.

Үүний үр дүнд бусад мах боловсруулах болон худалдааны компаниудтай тогтмол гэрээ байгуулан, бүтээгдэхүүнээ найдвартай нийлүүлэх боломж бүрдэж, зөвхөн санхүүгийн үзүүлэлт төдийгүй хамтын ажиллагаанд  тогтвортой итгэлтэй харилцаа бий болж, үйлдвэрлэлийн үр ашиг мэдэгдэхүйц нэмэгдлээ.

Олон улсын стандартын шаардлага хангасан үйлдвэрлэл

Дотоод, гадаад зах зээлд өрсөлдөхүйц чанар

Тогтвортой хадгалалт, найдвартай нийлүүлэлт

Хүчин чадлын нэмэгдлээр ашиг өссөн, зардал буурсан​

Үйлдвэрийн бүтэц ба хүчин чадал

“Талын таван өндөр трейд” ХХК-ийн мах эхлэн боловсруулах үйлдвэр нь олон улсын стандартын шаардлага хангасан дэд бүтэц, тоног төхөөрөмжөөр бүрэн тоноглогдсон бөгөөд бүс нутагтаа томоохонд тооцогдох хүчин чадалтайгаар ажиллаж байна. Үйлдвэрийн хүчин чадал, зохион байгуулалт нь мах бэлтгэлийн бүхий л шат дамжлагыг цогцоор нь шийдэж, экспортын чанар, эрүүл ахуйн шаардлагыг бүрэн хангаж чаддаг.

Мал хүлээн авах хашаа, түр саатуулах хэсэг

Үйлдвэр нь нэгэн зэрэг 300 бод мал, 1000 бог мал хүлээн авах боломжтой стандартад нийцсэн малын хашаатай. Уг хэсэгт усалгааны систем, агааржуулалт, сүүдрэвч зэрэг малд ээлтэй нөхцөл бүрдүүлсэн бөгөөд мал эмнэлгийн хяналтын хэсэг тусгайлан ажилладаг. Малын гарал үүсэл, эрүүл мэндийн бичиг баримт, вакцинжуулалт болон шинжилгээний мэдээллийг бүртгэж, үйлдвэрлэлд оруулах шаардлага хангасан малыг сонгож нэвтрүүлдэг.

Нядалгааны хэсэг

Үйлдвэрийн нядалгааны хэсэг нь хүнсний аюулгүй байдлын олон улсын HACCP стандартын шаардлагад нийцүүлэн зохион байгуулагдсан. Энд хонь, ямаа, үхэр, адуу зэрэг төрөл бүрийн мал нядлах боломжтой бөгөөд өдөрт дунджаар 150–200 бод мал, 400–500 бог мал нядлах хүчин чадалтай. Зарим тохиолдолд захиалгын дагуу энэхүү хүчин чадлыг нэмэгдүүлж, бог малын хувьд өдөрт 1500–2000, бод малын хувьд 300–500 толгойд хүргэх бүрэн боломжтой.

Анхан шатны мах ангилалт ба хөргөлтийн хэсэг

Нядалгааны дараах шатанд махыг мэргэжлийн түвшинд ангилан ялгаж, стандартын дагуу боловсруулалт хийдэг. Ангилсан махыг -18°C-ийн температурт хадгалах зориулалттай хөргүүр бүхий хэсэгт байршуулна. Энэхүү хэсэг нь эрүүл ахуйн шаардлагыг бүрэн хангасан бөгөөд тоног төхөөрөмж нь бүгд зэвэрдэггүй ган материалаар хийгдсэн, цэвэрлэгээ, ариутгалд хялбар бүтэцтэй.

Хөлдөөх, хадгалах агуулах

Эцсийн шатанд бүтээгдэхүүнийг экспортод гарах бэлтгэл хангах зорилгоор гүн хөлдөөх процесс явагдана. Манай үйлдвэр -35°C хүртэл температурт гүн хөлдөөх 6 ширхэг хөлдөөгч камертай бөгөөд нийт 66 тонн бүтээгдэхүүн хөлдөөх чадалтай. Мөн -18°C хөргүүр хадгалалтын зориулалттай 5 ширхэг агуулахтай, эдгээрийн нийт багтаамж нь 940 тонн байна. Сэврээх зориулалттай 2 ширхэг зааланд 20 тонн махыг түр хугацаагаар хөргөж, тогтсон температурт бэлтгэх боломжтой. Хөлдөөсөн болон хөргөгдсөн бүтээгдэхүүнийг экспортод гаргах хүртэл үйлдвэрийн нийт 1000 тонн багтаамжтай хадгалалтын агуулах ашиглагддаг. Энэ нь үйлдвэрийн хүчин чадал, нөөц бүрдүүлэлт, тээвэрлэлтийн уян хатан байдлыг хангаж өгдөг томоохон дэвшил юм.

Сав баглаа боодлын хэсэг

Вакуум савлагаа, гялгар уут, цаасан хайрцаг, экспортын шаардлага хангасан шошго, дугаарлалт бүхий сав баглаа боодол хийгддэг.

Лаборатори

Дотоод хяналтын лаборатори нь микробиологийн шинжилгээ, химийн найрлага, үлдэгдэл эмийн бодис, хүнд металл зэрэг үзүүлэлтүүдийг тогтмол шалгана.

Тээвэр логистикийн хэсэг

Хөргүүртэй тээврийн хэрэгсэл, хянах системтэй логистикийн бүтэцтэй. Орон нутгийн малчдаас мал хүлээн авах, бэлэн бүтээгдэхүүн экспортлох шугамыг бүрэн автоматжуулсан.

Чанар, стандартын хяналт

“Талын таван өндөр трейд” ХХК-ийн мах боловсруулах үйлдвэр нь хүнсний аюулгүй байдал, бүтээгдэхүүний чанар, үйлдвэрлэлийн зохистой дадлыг хангах чиглэлээр үндэсний болон олон улсын олон төрлийн стандартуудыг мөрдөж ажилладаг. Үйл ажиллагаандаа олон улсын түвшинд хүлээн зөвшөөрөгдсөн чанарын хяналтын тогтолцоо, мэргэжлийн хяналт, технологийн дэвшлийг бүрэн нэвтрүүлснээр хэрэглэгчиддээ аюулгүй, баталгаатай, олон улсын шаардлага хангасан бүтээгдэхүүн хүргэхийг эрхэм зорилгоо болгон ажиллаж байна.

Үндэсний болон олон улсын баримталж буй стандартууд:

  • Мах, махан бүтээгдэхүүний стандартууд:
    • MNS 2457:2009
    • MNS 1111:2007
    • MNS 5023:2001
    • MNS 3512:1998
  • Сав баглаа боодол, шошгололт:
    • MNS 6648:2016
  • Хүнсний аюулгүй байдлын тогтолцоо:
    • HACCP (MMC-17-2022)
  • Хөдөлмөрийн аюулгүй байдал, эрүүл ахуй:
    • MNS 5079:2001
    • MNS 4968:2000
  • Олон улсын стандартууд:
    • HACCP – Эрсдэлийн хяналтын систем
    • Halal – Исламын шашны стандартад нийцсэн мах үйлдвэрлэл
Эдгээр стандартуудыг нэгтгэн хэрэгжүүлснээр манай бүтээгдэхүүнүүд нь зөвхөн дотоодын төдийгүй олон улсын зах зээлд экспортлох шаардлага бүрэн хангадаг.

“Талын таван өндөр трейд” ХХК-ийн мах эхлэн боловсруулах үйлдвэр нь чанарын хяналтыг үйлдвэрлэлийн бүхий л шатанд шат дараалалтай, системтэйгээр хэрэгжүүлдэг. Үйл явц нь дараах үндсэн үе шатуудтай:

  1. Түүхий эдийн хяналт:
    Малын гарал үүсэл, эрүүл мэндийн бичиг баримт, вакцин, шинжилгээний мэдээллийг нарийвчлан шалгаж, стандартад нийцээгүй малыг үйлдвэрлэлд нэвтрүүлэхгүй байх бодлогыг хэрэгжүүлдэг.
  2. Мал эмнэлгийн үзлэг:
    Нядалгааны өмнөх болон дараах үзлэгийг малын эмч нар мэргэжлийн түвшинд гүйцэтгэдэг. Энэ нь хүнсний аюулгүй байдалд шууд нөлөөлдөг хамгийн чухал үе шат юм.
  3. Мах ангилалт, хөргөлт, хөлдөөх үеийн хяналт:
    Махыг ангилан, хөргөх, хөлдөөх явцад температурын горимыг нарийн хянаж, бүтээгдэхүүнийг -1°C-аас -18°C температурт түр хадгалах, улмаар -35°C температурт гүн хөлдөөх камерт шилжүүлдэг. Бүх тоног төхөөрөмжүүд нь стандартын дагуу баталгаажсан, зэвэрдэггүй гангаар хийгдсэн.
  4. Лабораторийн шинжилгээ:
    Бүтээгдэхүүн бүр микробиологийн үзүүлэлт, хүнд металлын үлдэгдэл, пестицид болон бусад химийн хорт бодисын хяналт шинжилгээнд хамрагдаж, шинжилгээний үр дүнгээр стандарт хангасан тохиолдолд л хэрэглэгчдэд нийлүүлэгддэг.
  5. Савлагаа, хадгалалт, тээвэрлэлт:
    Эцсийн бүтээгдэхүүнийг ариун цэвэр, хадгалалтын стандарт хангасан вакуум, багц савлагаагаар тоноглож, хадгалалтын орчны чийг, температур, гэрэлтүүлэг зэрэг хүчин зүйлсийг байнга хянадаг. Тээвэрлэлтийн явцад бүтээгдэхүүний чанар алдагдуулахгүй байх тусгай хяналтын горим тогтоосон байдаг.

Энэ бүх шат дамжлагад хэрэгжүүлж буй чанарын нэгдсэн удирдлагын тогтолцоо нь “Талын таван өндөр трейд” ХХК-ийн мах эхлэн боловсруулах үйлдвэрийг дотоодын зах зээлд төдийгүй дэлхийн тавцанд өрсөлдөхүйц хэмжээнд хүргэх үндэс суурь болж байна. Бидний тууштай хэрэгжүүлж буй стандарт, хяналт нь хэрэглэгчдэд найдвартай, эрүүл, баталгаатай хүнс хүргэх амлалтыг бодит ажил болгон ажилладаг.

Тал нутгийн байгалийн цэвэр эко, таанын амттай махыг дэлхийн стандартын дагуу боловсруулна

Холбоо барих

Талын таван өндөр трэйд © 2025 он

Үйлдвэрлэл

“Чанартай үйлдвэрлэл, найдвартай нийлүүлэлт”

“Талын таван өндөр трейд” ХХК-ийн мах эхлэн боловсруулах үйлдвэр нь сүүлийн жилүүдэд  ажлын байр, агуулах, хөлдөөгч, хөргүүрийн тоног төхөөрөмжийн бүрэн шинэчлэлтийг тогтмол хийсээр ирсэн бөгөөд үүний үр дүнд үйлдвэрлэлийн хүчин чадал эрс нэмэгдэж, бэлтгэсэн махаа чанарын алдагдалгүй, урт хугацаанд хадгалах боломж бүрдэж, нийлүүлэлтийн уян хатан байдал нэмэгдсэн.

Үүний үр дүнд бусад мах боловсруулах болон худалдааны компаниудтай тогтмол гэрээ байгуулан, бүтээгдэхүүнээ найдвартай нийлүүлэх боломж бүрдэж, зөвхөн санхүүгийн үзүүлэлт төдийгүй хамтын ажиллагаанд  тогтвортой итгэлтэй харилцаа бий болж, үйлдвэрлэлийн үр ашиг мэдэгдэхүйц нэмэгдлээ.

Олон улсын стандартын шаардлага хангасан үйлдвэрлэл

Дотоод, гадаад зах зээлд өрсөлдөхүйц чанар

Тогтвортой хадгалалт, найдвартай нийлүүлэлт

Хүчин чадлын нэмэгдлээр ашиг өссөн, зардал буурсан​

Үйлдвэрийн бүтэц ба хүчин чадал

“Талын таван өндөр трейд” ХХК-ийн мах эхлэн боловсруулах үйлдвэр нь олон улсын стандартын шаардлага хангасан дэд бүтэц, тоног төхөөрөмжөөр бүрэн тоноглогдсон бөгөөд бүс нутагтаа томоохонд тооцогдох хүчин чадалтайгаар ажиллаж байна. Үйлдвэрийн хүчин чадал, зохион байгуулалт нь мах бэлтгэлийн бүхий л шат дамжлагыг цогцоор нь шийдэж, экспортын чанар, эрүүл ахуйн шаардлагыг бүрэн хангаж чаддаг.

Мал хүлээн авах хашаа, түр саатуулах хэсэг

Үйлдвэр нь нэгэн зэрэг 300 бод мал, 1000 бог мал хүлээн авах боломжтой стандартад нийцсэн малын хашаатай. Уг хэсэгт усалгааны систем, агааржуулалт, сүүдрэвч зэрэг малд ээлтэй нөхцөл бүрдүүлсэн бөгөөд мал эмнэлгийн хяналтын хэсэг тусгайлан ажилладаг. Малын гарал үүсэл, эрүүл мэндийн бичиг баримт, вакцинжуулалт болон шинжилгээний мэдээллийг бүртгэж, үйлдвэрлэлд оруулах шаардлага хангасан малыг сонгож нэвтрүүлдэг.

Нядалгааны хэсэг

Үйлдвэрийн нядалгааны хэсэг нь хүнсний аюулгүй байдлын олон улсын HACCP стандартын шаардлагад нийцүүлэн зохион байгуулагдсан. Энд хонь, ямаа, үхэр, адуу зэрэг төрөл бүрийн мал нядлах боломжтой бөгөөд өдөрт дунджаар 150–200 бод мал, 400–500 бог мал нядлах хүчин чадалтай. Зарим тохиолдолд захиалгын дагуу энэхүү хүчин чадлыг нэмэгдүүлж, бог малын хувьд өдөрт 1500–2000, бод малын хувьд 300–500 толгойд хүргэх бүрэн боломжтой.

Анхан шатны мах ангилалт ба хөргөлтийн хэсэг

Нядалгааны дараах шатанд махыг мэргэжлийн түвшинд ангилан ялгаж, стандартын дагуу боловсруулалт хийдэг. Ангилсан махыг -18°C-ийн температурт хадгалах зориулалттай хөргүүр бүхий хэсэгт байршуулна. Энэхүү хэсэг нь эрүүл ахуйн шаардлагыг бүрэн хангасан бөгөөд тоног төхөөрөмж нь бүгд зэвэрдэггүй ган материалаар хийгдсэн, цэвэрлэгээ, ариутгалд хялбар бүтэцтэй.

Хөлдөөх, хадгалах агуулах

Эцсийн шатанд бүтээгдэхүүнийг экспортод гарах бэлтгэл хангах зорилгоор гүн хөлдөөх процесс явагдана. Манай үйлдвэр -35°C хүртэл температурт гүн хөлдөөх 6 ширхэг хөлдөөгч камертай бөгөөд нийт 66 тонн бүтээгдэхүүн хөлдөөх чадалтай. Мөн -18°C хөргүүр хадгалалтын зориулалттай 5 ширхэг агуулахтай, эдгээрийн нийт багтаамж нь 940 тонн байна. Сэврээх зориулалттай 2 ширхэг зааланд 20 тонн махыг түр хугацаагаар хөргөж, тогтсон температурт бэлтгэх боломжтой. Хөлдөөсөн болон хөргөгдсөн бүтээгдэхүүнийг экспортод гаргах хүртэл үйлдвэрийн нийт 1000 тонн багтаамжтай хадгалалтын агуулах ашиглагддаг. Энэ нь үйлдвэрийн хүчин чадал, нөөц бүрдүүлэлт, тээвэрлэлтийн уян хатан байдлыг хангаж өгдөг томоохон дэвшил юм.

Сав баглаа боодлын хэсэг

Вакуум савлагаа, гялгар уут, цаасан хайрцаг, экспортын шаардлага хангасан шошго, дугаарлалт бүхий сав баглаа боодол хийгддэг.

Лаборатори

Дотоод хяналтын лаборатори нь микробиологийн шинжилгээ, химийн найрлага, үлдэгдэл эмийн бодис, хүнд металл зэрэг үзүүлэлтүүдийг тогтмол шалгана.

Тээвэр логистикийн хэсэг

Хөргүүртэй тээврийн хэрэгсэл, хянах системтэй логистикийн бүтэцтэй. Орон нутгийн малчдаас мал хүлээн авах, бэлэн бүтээгдэхүүн экспортлох шугамыг бүрэн автоматжуулсан.

Чанар, стандартын хяналт

“Талын таван өндөр трейд” ХХК-ийн мах боловсруулах үйлдвэр нь хүнсний аюулгүй байдал, бүтээгдэхүүний чанар, үйлдвэрлэлийн зохистой дадлыг хангах чиглэлээр үндэсний болон олон улсын олон төрлийн стандартуудыг мөрдөж ажилладаг. Үйл ажиллагаандаа олон улсын түвшинд хүлээн зөвшөөрөгдсөн чанарын хяналтын тогтолцоо, мэргэжлийн хяналт, технологийн дэвшлийг бүрэн нэвтрүүлснээр хэрэглэгчиддээ аюулгүй, баталгаатай, олон улсын шаардлага хангасан бүтээгдэхүүн хүргэхийг эрхэм зорилгоо болгон ажиллаж байна.

Үндэсний болон олон улсын баримталж буй стандартууд:

  • Мах, махан бүтээгдэхүүний стандартууд:
    • MNS 2457:2009
    • MNS 1111:2007
    • MNS 5023:2001
    • MNS 3512:1998
  • Сав баглаа боодол, шошгололт:
    • MNS 6648:2016
  • Хүнсний аюулгүй байдлын тогтолцоо:
    • HACCP (MMC-17-2022)
  • Хөдөлмөрийн аюулгүй байдал, эрүүл ахуй:
    • MNS 5079:2001
    • MNS 4968:2000
  • Олон улсын стандартууд:
    • HACCP – Эрсдэлийн хяналтын систем
    • Halal – Исламын шашны стандартад нийцсэн мах үйлдвэрлэл
Эдгээр стандартуудыг нэгтгэн хэрэгжүүлснээр манай бүтээгдэхүүнүүд нь зөвхөн дотоодын төдийгүй олон улсын зах зээлд экспортлох шаардлага бүрэн хангадаг.

“Талын таван өндөр трейд” ХХК-ийн мах эхлэн боловсруулах үйлдвэр нь чанарын хяналтыг үйлдвэрлэлийн бүхий л шатанд шат дараалалтай, системтэйгээр хэрэгжүүлдэг. Үйл явц нь дараах үндсэн үе шатуудтай:

  1. Түүхий эдийн хяналт:
    Малын гарал үүсэл, эрүүл мэндийн бичиг баримт, вакцин, шинжилгээний мэдээллийг нарийвчлан шалгаж, стандартад нийцээгүй малыг үйлдвэрлэлд нэвтрүүлэхгүй байх бодлогыг хэрэгжүүлдэг.
  2. Мал эмнэлгийн үзлэг:
    Нядалгааны өмнөх болон дараах үзлэгийг малын эмч нар мэргэжлийн түвшинд гүйцэтгэдэг. Энэ нь хүнсний аюулгүй байдалд шууд нөлөөлдөг хамгийн чухал үе шат юм.
  3. Мах ангилалт, хөргөлт, хөлдөөх үеийн хяналт:
    Махыг ангилан, хөргөх, хөлдөөх явцад температурын горимыг нарийн хянаж, бүтээгдэхүүнийг -1°C-аас -18°C температурт түр хадгалах, улмаар -35°C температурт гүн хөлдөөх камерт шилжүүлдэг. Бүх тоног төхөөрөмжүүд нь стандартын дагуу баталгаажсан, зэвэрдэггүй гангаар хийгдсэн.
  4. Лабораторийн шинжилгээ:
    Бүтээгдэхүүн бүр микробиологийн үзүүлэлт, хүнд металлын үлдэгдэл, пестицид болон бусад химийн хорт бодисын хяналт шинжилгээнд хамрагдаж, шинжилгээний үр дүнгээр стандарт хангасан тохиолдолд л хэрэглэгчдэд нийлүүлэгддэг.
  5. Савлагаа, хадгалалт, тээвэрлэлт:
    Эцсийн бүтээгдэхүүнийг ариун цэвэр, хадгалалтын стандарт хангасан вакуум, багц савлагаагаар тоноглож, хадгалалтын орчны чийг, температур, гэрэлтүүлэг зэрэг хүчин зүйлсийг байнга хянадаг. Тээвэрлэлтийн явцад бүтээгдэхүүний чанар алдагдуулахгүй байх тусгай хяналтын горим тогтоосон байдаг.

 

Энэ бүх шат дамжлагад хэрэгжүүлж буй чанарын нэгдсэн удирдлагын тогтолцоо нь “Талын таван өндөр трейд” ХХК-ийн мах эхлэн боловсруулах үйлдвэрийг дотоодын зах зээлд төдийгүй дэлхийн тавцанд өрсөлдөхүйц хэмжээнд хүргэх үндэс суурь болж байна. Бидний тууштай хэрэгжүүлж буй стандарт, хяналт нь хэрэглэгчдэд найдвартай, эрүүл, баталгаатай хүнс хүргэх амлалтыг бодит ажил болгон ажилладаг.

Тал нутгийн байгалийн цэвэр эко, таанын амттай махыг дэлхийн стандартын дагуу боловсруулна

Холбоо барих

Талын таван өндөр трэйд © 2025 он